Хиперзвуковата система Авангард е оборудван с междуконтинентални балистични ракети   Русия разгръща още

...
Хиперзвуковата система Авангард е оборудван с междуконтинентални балистични ракети
 
Русия разгръща още
Коментари Харесай

Нюзуик: Русия разгръща непобедимото оръжие на Путин

Хиперзвуковата система " Авангард "  е оборудван с междуконтинентални балистични ракети

 

Русия разпростира още една смъртоносна оръжейна система – хиперзвуковата „ Авангард “. Министерството на защитата на РФ в събота показа фрагменти от разполагането на полк с ракети „ Авангард “, хиперзвукова система с нуклеарни благоприятни условия, готова за борба. Полкът е бил ситуиран в региона на Оренбург в южните Уралски планини, оповестява " Нюзуик ", написа epicenter.bg.

Той е оборудван с междуконтинентални балистични ракети, чието инсталиране лиши няколко часа, се споделя в известието.

„ Още един полк с ракети „ Авангард “ застъпи на бойно дежурство в Оренбургска област “, се споделя в изказване на министерството.

„ Авангард “ беше една от няколкото свръхмодерни оръжейни системи, които съветският президент Владимир Путин разгласи през март 2018 година

Руски публични лица споделиха, че оръжието може да лети със скорост 27 пъти по-висока от скоростта на звука и е невероятно да бъде прихванато.

В речта си през 2018 година, представяйки „ Авангард “, Путин разказа системата като „ непобедима “ и я оприличи на „ астероид “ и „ огнено кълбо “.

Той сподели, че тя е способна да прави внезапни маневри по пътя си към задачата, което значи, че е „ безусловно неуязвима за всевъзможни оръжия за противовъздушна и противоракетна защита “.

Путин още веднъж приветства опциите на бойния коплекс след тестово изстрелване от ракетната база „ Домбаровски “ през декември същата година.

„ Авангард “ е невредим за прихващане от каквито и да било съществуващи и перспективна противоракетна защита на евентуалния съперник “, сподели съветският водач и добави, че това ще подсигурява сигурността на Русия в обозримо бъдеще.

По същото време някогашният съветски министър на защитата Сергей Иванов сподели, че
Русия разполага с 12 новопроизведени системи Avangard,
които са създадени на релативно ниска цена.

„ Авангард “ тежи към 2000 кг, има обхват от над 6000 км и е в положение да носи нуклеарен или стандартен потребен товар, съгласно плана за противоракетна защита на Центъра за стратегически и интернационалните проучвания.

„ Авангард “ се носи до апогея си от балистична ракета. Веднъж ускорена до своя суборбитален разцвет от към 100 км, бойната част се отделя от своята ракета и се спуска към задачата си през атмосферата.

Първата ракетна система „ Авангард “ влезе в употреба в края на 2019 година, заяви съветското министерство на защитата.

„ „ Авангард “ е една от двете системи, създадени от Русия, които са „ способни да летят по траектории над южния полюс, с цел да се приближат до континенталната част на Съединени американски щати от юг “, се споделя в отчет на Националния център за въздушно и галактическо разузнаване от 2020 година

„ Авангард “ „ е предопределен да проникне в системата за противоракетна защита на Съединени американски щати и да нанесе удари по сериозни цели с нуклеарна бойна глава “.

„ Нюзуик “ се свърза с съветското Министерство на защитата и Министерството на защитата на Съединени американски щати за коментар.

 
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР